top of page

Daždivý august a plesnivé paradajky. Doprajte vašej záhradke výživu, ktorú si zaslúži. Bez reziduí

Updated: Aug 16, 2023

Ako to už býva zvykom, augustové zmeny počasia nám veľmi ľahko vedia zmeniť náladu, keď sa v našich záhradkách objaví prva pleseň.


Pleseň zemiaková (Phytophthora infestans) alebo septorióza (Septoria lycopersici) patria medzi najčastejšie ochorenia paradajok v našich podmienkach. Tohtoročný daždivý začiatok augusta vytvoril ideálne teplé a vlhké podmienky pre šírenie týchto ochorení napádajuc zdravé listy a plody.




Ako sa vysporiadať s týmto neželaným hosťom ešte predtým ako sa objavia prvé príznaky ochorenia? Jednoducho, a odpoveďou nemusí byť používanie už známych pesticídnych prípravkov.


Prevencia nie je populárna, no je veľmi dôležitá ak si v priebehu augusta chcete vychutnať šťavnaté paradajky priamo z kríčka. Pripravili sme preto pre Vás zopár užitočných rád, ktorými viete nielen eliminovať riziká spojené s daždivým, vlhkým počasím, ale aj účinne zvýšiť úrodu vo vašej organickej záhradke.


  1. Rajčiaky majú radi slnečné miesto s dostatočným prúdením vzduchu a dostatočným životným priestorom

  2. Nedoporučuje sa pestovanie na rovnakých miestach ako minulý rok alebo na mieste, kde boli pestované zemiaky

  3. Rajčiaky uviažte a spodné listy odstráňte

  4. Zabezpečte optimálnu závlahu

  5. Zabráňte prehnojeniu dusíkom

  6. Aplikujte preventívny postrek s minerálom zeolitom AGRO ECA Protect na podporu rastu a zníženie abiotického stresu z prostredia.

AGRO ECA Protect je spoľahlivé riešenie v kritických momentoch po dažďoch, pre malých aj veľkých pestovateľov bez škodlivých reziduí.


V prvom rade, náš organický biostimulant plní funkciu organického hnojiva, kde účinná látka kyselina chlórna HOCL napomáha fotosyntéze otváraním prieduchov (stomát) a zároveň účinne bojuje proti plesňovým, bakteriálnym a vírusovým ochoreniam na listoch a plodoch.


V druhom rade, Zeolit vytvára dodatočnú bariéru na listoch a plodoch, čím výrazne znižuje teplotu listov a svojimi vodozádržnými vlastnosťami posilňuje listy počas celého vegetačného obdobia.


Vyskúšajte si náš organický biostimulant AGRO ECA Protect a zabudnite na problémy spojené s daždivým počasím, navyše s produktom, ktorý je 100 % rozložiteľný v prírode, a s ktorým môžete jesť vašu úrodu rovno zo záhradky.









29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page